Reșița: Zeci de părinți au participat la evenimentul de lansare a proiectului „Școala Familiei”

Centrul de Tineret „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom din Reșița a găzduit duminică, 15 octombrie 2017, evenimentul de lansare a proiectului național dedicat educației părinților intitulat „Școala Familiei”. La prezentarea au participat zeci de părinți din municipiul Reșița și din orașul Bocșa.

În deschidere, părintele Mihai Ciucur, gazda întâlnirii, a prezentat proiectul național Școala Familiei. Acesta a fost inițiat de biofizicianul Virgiliu Gheorghe și care, până în prezent, a fost lansat în 17 orașe din țara noastră, informează Diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Obiectivele proiectului, tematica, precum și specificul programului au fost prezentate, în continuare, de cele două formatoare: prof. Georgiana Ciucur și avocat Ana-Maria Kiss din Arad – invitata serii.

Școala Familiei este un program care vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii. Acesta oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare.

Modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească. Proiectul se adresează părinților cu copii de toate vârstele, cadrelor didactice, familiei extinse, precum și tuturor persoanelor care sunt implicate în creșterea și educarea copiilor.

Modulele disponibile în cadrul programului abordează teme dintre cele mai diverse: de la comunicarea în familie și gestionarea conflictelor, până la formarea dependențelor, efectele ecranelor electronice asupra sănătății copiilor sau educația caracterului.

În finalul evenimentului de la Moniom, a fost anunțat programul după care vor avea loc modulele la Reșița. Cei prezenți  au avut posibilitatea să se înscrie și să adreseze întrebări suplimentare.

Primul atelier în cadrul Școlii Familiei, la nivelul municipiului Reșița, va avea loc la Centrul de Tineret Moniom în data de 27 octombrie 2017, începând cu ora 17.00.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente