Reşiţa | Soluții pentru un stil de viață sănătos în familie. Ateliere pentru părinți în cadrul Proiectului național Școala Familiei

La Centrul de Tineret Sf. Arh. Mihail și Gavriil Moniom-Reșița au loc în această perioadă, ateliere pentru părinți în cadrul Proiectului național Școala Familiei. Atelierele sunt organizate prin intermediul Asociației Centrului de tineret Moniom și cu sprijinul tinerilor voluntari ai centrului, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, potrivit Biroului de presă al Episcopiei Caransebeşului.

Părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, cel care se ocupă cu desfășurarea acestui proiect a menționat că acest gen de întâlniri se desfășoară pe grupe mici de activități, 20, cel mul 25 de participanți, ca să poată avea și un caracter interactiv. Părinții identifică probleme comune și capătă curaj, văzând că sunt și alți părinți care se confruntă cu aceleași probleme și pe de altă parte sunt îndrumați de formatori să caute soluțiile în plan duhovnicesc, iar pe noi acest lucru ne bucură.

Vineri, 17 noiembrie, s-a desfășurat un astfel de modul, invitatul special care a susținut tema Sănătate și credință fiind doamna doctor Lavinia Bratu, medic biolog-psiholog, consilier nutriție stil de viață sănătos. Doamna doctor i-a îndemnat pe cei prezenți să facă binele cu râvnă zi de zi pentru a avea bucurie.

În primul rând am dorit să transmit o stare de bine, mi-am dorit foarte mult ca oamenii să fie atenți, deschiși la ceea ce noi discutăm. Nu a fost un modul ușor pentru mine, deoarece și eu am multe de îndreptat, dar important pentru noi toți este faptul că în afară de a ne strânge în aceată comunitate, de a ne da mâinile spre a fi mai buni, trebuie să înțelegem și râvna, această bucurie de a face binele zi de zi în viețile noastre, a subliniat doamna doctor Lavinia Bratu.

Modulele disponibile în cadrul programului abordează teme dintre cele mai diverse: de la comunicarea în familie și gestionarea conflictelor, până la formarea dependențelor, efectele ecranelor electronice asupra sănătății copiilor sau educația caracterului.

Pe lângă informațiile primite de la formatori, la aceste ateliere părinții au ocazia să socializeze, dar, mai ales să conștientizeze unele probleme cu care se confruntă în viața de familie, precum și identificarea unor soluții optime de gestionare a problemelor.

La modul au participat un număr mare de părinți din localitate, din municipiul Reșița și din orașul Bocșa. Pe lângă aceste module, organizatorul local asigură și întâlniri cu invitați din diverse domenii de activitate.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente