Reșița. A noua ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”

Campusul de vară de la Coronini al Universității Eftimie Murgu Reșița găzduiește în perioada 30 iunie – 6 iulie 2017 cea de-a noua ediție a taberei de creație Credință și artă pentru toți, organizată de Episcopia Caransebeșului.

Astfel, pentru al șaselea an consecutiv, copii și tineri de pe tot cuprinsul eparhiei au posibilitatea să-și dezvolte abilitățile artistice și, totodată, să petreacă o săptămână de formare duhovnicească, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Beneficiarii taberei sunt 27 de copii cu vârste între 8-12 ani, membri ai centrelor de tineret din Reșița, Oravița și Anina, precum și copii proveniți din familii aflate în risc de excluziune socială din municipiul Reșița, beneficiari ai programelor de incluziune socială derulate de Organizația Salvați copiii.

Progamul taberei include un atelier de iconografie, coordonat de prof. Georgiana Ciucur, precum și un atelier de dans de societate, coordonat de instructor Gigi Szeneszy, precum și de un program de jocuri, concursuri și activități educative, organizat de voluntari membri ai ATOR Banatul de Munte.

De asemenea, copiii vor participa la un program zilnic de rugăciune și formare duhovnicească, iar duminică 2 iulie 2017 vor lua parte la Sfânta Liturghie care va fi oficiată la Mănăstirea Gornea de pe Clisura Dunării.

Nu vor lipsi serile tematice, drumețiile și plimbarea cu vaporul pe Dunăre, iar în ultima zi a taberei – joi 6 iulie – este programată festivitatea de premiere care va include și o expoziție cu icoanele realizate de copii.

Potrivit Părintelui Mihai Ciucur, coordonatorul taberei,  formatorii vor pune accent pe inițierea copiilor în tainele iconografiei, precum și pe familiarizarea acestora cu semnificația icoanei în Biserica Ortodoxă. De asemenea, pe lângă atelierul de iconografie, echipa de formatori și voluntari a pregătit un program atractiv pentru copii, menit să le ofere șansa unei săptămâni de vacanță reușite.


Tabăra de creație Credință și artă pentru toți a debutat în Episcopia Caransebeșului în vara anului 2012, prima ediție desfășurându-se la Mănăstirea Almăj-Putna, în perioada 21-23 august.

Comentarii Facebook


Știri recente