Reşiţa: 25 de copii participă la Tabăra de creaţie „Credinţă şi artă pentru toţi”

25 de copii participa în perioada 21-26 august 2016 la activităţile desfăşurate în tabăra de creaţie Credinţă şi artă pentru toţi, organizată de Episcopia Caransebeşului şi găzduită de campusul de vară de la Coronini al Universității Eftimie Murgu din Reşiţa, notează site-ul oficial al Episcopiei Cransebeşului.

Beneficiarii acestei tabere sunt copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani din mai multe oraşe ale Episcopiei Caransebeşului– Reşiţa, Oraviţa, Anina şi Moldova Nouă, membri ai centrelor de tineret din aceste localităţi, care au obţinut rezultate deosebite la activităţile derulate în centre. Acestora li se adaugă două delegaţii de copii însoţiţi de preoţi coordonatori din Episcopia Covasnei şi Harghitei – cu care Episcopia Caransebeşului are strânse relaţii de colaborare în proiectele dedicate tinerilor. În premieră, în cadrul taberei sunt prezenţi şi copii din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Copiii prezenţi vor participa pe parcursul taberei la două ateliere artistice – unul de sculptură în lemn şi altul de pictură. De asemenea, aceştia vor participa la diferite jocuri şi drumeţii. Nu vor lipsi plimbările pe Dunăre, serile tematice şi tradiţionalul foc de tabără.

 Ne bucurăm că la această ediţie avem în mijlocul nostru şi copii din alte zone ale ţării – judeţele Olt şi Harghita, încurajând astfel comuniunea în numele credinţei între copii din zone geografice diferite, dar cu aceleaşi idealuri şi principii de viaţă creştină. Ne dorim să dezvoltăm aceste schimburi de copii şi tineri între eparhii, deoarece ele oferă şansa unui schimb de experienţă pentru formatori pe de-o parte, dar şi posibilitatea tinerilor de a cunoaşte locuri şi oameni noi, menite să-i încurajeze în evoluţia lor în plan spiritual, pe de altă parte, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeşului şi al taberei de la Coronini.

Programul conţine, printre altele, participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gornea de pe Clisura Dunării, dar şi vizita Preasfinţitului Părinte Lucian, care va fi alături de copii vineri, 26 august 2016, la finalul taberei.

Tabăra de creaţie Credinţă şi artă pentru toţi a debutat în Episcopia Caransebeşului în urmă cu patru ani, prima ediţie desfăşurându-se la Mănăstirea Almăj-Putna, în perioada 21-23 august 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente