Resfințirea Paraclisului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni, Suceava

Se împlinesc duminică, 27 septembrie 2015, șase ani de când Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Suceava, a fost sfințită. Tot atunci va avea loc resfinţirea Paraclisului de la demisolul Bisericii, după cum ne-a precizat Pr. Gheorghe Husarciuc.

Prima sfințire a Paraclisului a fost săvârșită de vrednicul de pomenire Preasfințitul Gherasim Putneanul, în data de 21 aprilie 2002. Biserica nu era încă zidită. Toată construcția se ridica la aproximativ un metru deasupra pământului. Aici s-au săvârşit Sfintele Slujbe până la finalizarea și sfințirea Bisericii mari (27 septembrie 2009).

În ultimii ani am făcut ample lucrări de renovare a Paraclisului, acestea fiind posibile cu sprijinul Primăriei Suceava și al credincioșilor.

Astfel, în 27 septembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, însoțit de un sobor de preoți, va resfinţi Paraclisul, redându-l cultului divin. Cu această ocazie se va adăuga un nou hram, acestui Sfânt Altar: pe 9 nov. – Sf. Nectarie de Eghina.

De asemenea, se va serba cu această ocazie, anticipat, și hramul Parohiei, Acoperământul Maicii Domnului, care este doar peste câteva zile (1 octombrie).

Programul slujbelor este următorul:

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, ora 18:00 – Vecernie și Litie

Duminică, 27 septembrie 2015:

– ora 8:00 – Utrenia;

– ora 9:30 – Resfințirea Paraclisului de la demisolul Bisericii;

– ora 10:00 – Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente