Resfințirea Catedralei episcopale din Giula

Catedrala Episcopală din Giula va îmbrăca, mâine, haine de sărbătoare. Lăcașul de cult va fi resfințit de un sobor de ierarhi români și străini, și tot cu acest prilej va fi binecuvântat și altarul de vară, în stil maramureșean, ridicat în parcul din apropiere, informează TRINITAS TV.

Catedrala românilor din Episcopia Ortodoxă a Ungariei s-a aflat într-un amplu proces de restaurare, atât la interior, cât și la exterior. Lucrările au fost prevăzute într-un proiect european transfrontalier, care a avut ca scop crearea condițiilor pentru dezvoltarea turismului religios în zona județelor Bichiș, din Ungaria și Arad, din România.

La eveniment vor participa oficialități, atât din România, cât și din Ungaria.

Evenimentele de le Giula vor mai cuprinde o conferință de presă și un atelier de lucru, și reprezintă, pentru Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, încheierea proiectului european.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…