Resfințirea Bisericii Sfântul Nicolae din Vișeul de Sus

Credincioșii din Vișeu de Sus l-au avut în mijlocul lor, duminica aceasta, pe Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ierahul a resfințit biserica ocrotită de Sfântul Nicolae în urma amplelor lucrări de restaurare făcute aici în ultimii doi ani.

În prezența unui număr mare de credincioși, dar și a autorităților locale, ierarhul a oficiat și Sfânta Liturghie. La finalul slujbei a fost lansată Monografia Bisericii, marcându-se astfel împlinirea a 80 de ani de la punerea pietrei de temelie a lăcașului de cult și a 73 de ani de la târnosire.

„Biserica <i>Sfântul Ierarh Nicolae</i> este mama bisericilor ortodoxe din orașul Vișeu de Sus. S-a pus piatra de temelie în 1933, iar în 1940 a fost sfințită de Episcopul Maramureșului de atunci Dr. Vasile Stan. A fost ctitorită de generalul Armatei Române Nicolae Uică, a trecut și printr-o perioadă de încercare, întrucât între anii 1940 și 1944 când Ardealul de nord a fost cedat biserica a devenit și depozit de armament. Dar iată cu Dumnezeu a adus vremuri binecuvântate, biserica și-a recăpătat destinația și sacralitatea pe care a avut-o”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Iustin Sigheteanul.

Pentru activitatea desfășurată, ierarhul i-a oferit părintelui paroh, în semn de recunoștință Gramata Episcopala. Aceeași distincție a fost acordată și primarului orasului Vișeu, dar și consiliului local. Totodată au mai fost oferite și diplome de vrednicie.

În continuare, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a sfințit o troiță la Secția de Pompieri din Vișeu de Sus.

Din partea I.S.U. Maramureș, ierarhul a primit la final o statuetă reprezentându-l pe Cpt. Pavel Zăgănescu – Eroul Pompierilor.

Comentarii Facebook


Știri recente