Resfințirea bisericii Sfântul Ilie – Rahova

Biserica „Sfântul Ilie” – Rahova din București va fi resfințită joi, 21 noiembrie, cu ocazia sărbătorii Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Slujba de resfințire va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Miercuri seară la orele 17:00 este slujbă de Priveghere în biserică și se va încheia cu Acatistul Sfântului Proroc Ilie și Acatistul Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Pentru ziua de joi dimineață la ora 08:00 vom începe tot cu slujba Acatistului. Începând cu ora 08:30 vom săvârși Utrenia, iar la orele 09:00-09:15 așteptăm prezența Ierarhului. La 09:30-09:45 va fi slujba de sfințire a Apei, apoi slujba de sfințire a sfântului locaș. În jurul orei 10:00 va începe Sfânta Liturghie, iar la finalul acesteia va urma slujba parastasului în cadrul căreia vor fi pomeniți ctitorii bisericii urmând ca după aceea să fim la dispoziția credincioșilor „, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Mihai Hau.

Biserica „Sfântul Ilie” – Rahova este una din cele opt biserici translate în timpul regimului comunist, în anul 1984. Lăcașul de cult a fost restaurat în ultimii ani. Biserica „Sfântul Ilie” – Rahova își sărbătorește hramul și la sărbătoarea Sfintei Treimi.

Comentarii Facebook


Știri recente