Resfinţirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Căzănești

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a resfinţit duminică, 21 februarie 2016, biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din orașul Căzănești, Ialomiţa. Slujba de resfinţire a fost urmată de slujba Sfintei Liturghii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, dirijat de părintele Cătălin Stanciu, a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul Său, Preasfinţia Sa a explicat învăţăturile care reies din pericopa evanghelică duminicală subliniind smerenia mărturisită de vameş, precum şi nebunia slavei deşarte a fariseului. Totodată, Ierarhul a mai vorbit despre perioada de pregătire duhovnicească de zece săptămâni a Triodului în care suntem chemaţi să trăim virtutea smereniei, pentru ca la sfârşitul acestui urcuş duhovnicesc, Sfântul şi Marele Post, să fim pregătiţi pentru întâmpinarea Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Înviat.

De asemenea, i-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală şi socială a parohiei. Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh Adrian Popa și rangul de sachelar părintelui coslujitor Laurențiu Adrian Petranici.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în lucrarea de restaurare a acestei frumoase biserici. Astfel a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler domnului primar Stelian Traian și Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnului Marian Nedu.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

La acest moment toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente