Resfinţirea Bisericii schitului Vovidenia – Neamţ. Omul este viu numai dacă se împărtăşeşte din Hristos Domnul, spune IPS Teofan

IPS TEofan

IPS Teofan a resfinţit duminica aceasta biserica mare a schitului Vovidenia-Neamţ, informează doxologia.ro. În continuare, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în curtea aşezământului monahal.

După citirea Evangheliei, Părintele Mitropolit Teofan a vorbit în omilia sa despre scopul construirii de biserici sau al înfrumuseţării lor.

Ierarhul a precizat că atunci când zidim, rezidim şi înfrumuseţăm bisericile văzute, chip al Bisericii celei mari care suntem noi, creştinii botezaţi în Biserica Ortodoxă, Îl avem drept căpetenie pe Domnul Iisus Hristos.

IPS Teofan a explicat că omul este viu numai dacă se împărtăşeşte din Hristos-Domnul, fapt pentru care a îndemnat să-L rugăm pe Dumnezeu să nu ne lipsească de Hrana cea de toate zilele, adică de El Însuşi, şi să ne dăruiască să primim această Hrană şi s-o împărtăşim şi altora.

Ca o încununare a tuturor eforturilor depuse, părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia, a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan „Crucea Moldavă”, cea mai mare distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. De asemenea, cei ce au sprijinit aceste lucrări au primit distincţii de vrednicie din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan.

La final, a fost oficiată şi slujba Parastasului pentru ctitorii locaşului de cult, dar şi pentru vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist.

 

Comentarii Facebook


Știri recente