Resfințirea bisericii parohiei Vatra Satului – Berevoiești

În Duminica a XXX-a după Rusalii, Astăzi, 29 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat slujba de resfințire a bisericii parohiei Vatra Satului cu hramul Adormirea Maicii Domnului din comuna Berevoiești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei Argeşului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra creștinilor, precum și familiei domnului epitrop Dumitrescu Andrei care a oferit ajutorul pentru lucrările săvârșite la biserică, căruia i-a fost înmânată o Distincție de Vrednicie pentru dragostea și râvna arătate Sfintei Biserici.

Au fost rostite rugăciuni pentru pacea a toată lume, unitate și înțelegere, dar și pentru însănătoșirea celor care se află pe paturile de spitale, iar la finalul slujbei s-a săvârșit slujba parastasului pentru slujitorii, ctitorii și binefăcătorii acestui Sfânt Altar, fiind pomenite și victimele incendiului din clubul colectiv.

Preoții slujitori Săndoiu Daniel și Marinescu Dan Ionel, pentru frumoasa activitate pastorală, misionară și gospodărească, au fost hirotesiți întru iconom stavrofor.

Această Sfântă Biserică din temelie pe locul celei vechi de lemn, ctitorită de Vătafu Hera Berevoescu cu soția sa Maria și fiul Nicolae, terminată în anul 1704. În 1982 la inițiativa preotului Becuț Mihail s-au făcut reparații exterioare, iar în 1995-1996 preotul Ilinca Gheorghe cu ajutorul enoriașilor și al domnului Dumitrescu Andrei s-a spălat pictura de către pictor Ion Fuscel și alte lucrări de împodobire a Sfântului lăcaș. Slujba de resfințire a fost oficiată la data de 19 mai 1996 de către Preasfințitul Calinic al Argeșului și Muscelului. În perioada 2007 – 2015 au avut loc lucrări de consolidare, restaurare și reabilitare a Ansamblului bisericii Adormirea Maicii Domnului din Parohia Berevoiești Vatra Satului. Lucrările au fost finanțate de domnul epitrop Dumitrescu Andrei cu familia, Ministerul Culturii și Cultelor și credincioși ai parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente