Resfințirea bisericii Parohiei timișene Alioș

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia timișeană Alioș a fost resfințită duminica aceasta. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Este o parohie vie în care credincioșii respectă Biserica, cinstesc preotul și au credință în Cuvântul lui Hristos și în Evanghelia Sa. Nădăjduim că osteneala credincioșilor și a părintelui a fost răsplătită prin aceea că am hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele Ionuț ca semn de cinstire și prețuire din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae și din partea noastră a Centrului Eparhial pentru osteneala credincioșilor și jertfelnicia lor”, a mărturisit PS Părinte Paisie Lugojeanul.

În ultimii 5 ani Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Alioș a fost în renovare.

La sărbătoarea comunității din Alioș au participat și oficialități locale.

Parohia Alioș cuprinde 200 de familii cu 640 de credincioși. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată între anii 1823-1826.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…