Resfințirea bisericii Parohiei Șimnicu de Jos, Protoieria Craiova Nord

Numeroși credincioși au fost prezenți, ieri, 1 septembrie 2013, la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Șimnicu de Jos, Protoieria Craiova Nord. La ceas de aleasă sărbătoare duhovnicească, slujba de resfințire si Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți si diaconi. La finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei a pus la inima credincioșilor cuvânt de învățătură despre pericopa evanghelică duminicală și a subliniat importanța Bisericii in viața credincioșilor, după cum a precizat Gheorghe Cioiu.

„Biserica aceasta, zidită de Dumnezeu prin mâinile ctitorului și a credincioșilor și refăcută de dumneavoastră, este binecuvântată de Mântuitorul nostru Iisus Hristos care și-a dat sângele și trupul pentru ca noi viață să avem. Aici, în Biserică, ne simțim mângâiați de Duhul Sfânt, primiți de cel Atotputernic în calitate de copii ai lui Dumnezeu. Și cu cât credința noastră crește, cu cât este mai puternică, cu atât această simțire se transformă într-o dragoste și o râvnă negrăite, precum și în dorința de a sta permanent cu Domnul. Noi mulțumim Bunului Dumnezeu, Maicii Sale Preacurate și tuturor Sfinților pentru această zi în care și cerul și pământul s-au bucurat împreună cu noi de sfințirea acestei biserici, de Sfânta Liturghie, de Sfânta Euharistie și de textul Sfintei Evanghelii, atât de folositor pentru viața noastră,” a încheiat Înaltpreasfințitul Irineu.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Șimnicu de Jos a fost ridicată în anul 1859 de către Ioan Hagiade. Între anii 2011 – 2013 au fost efectuate lucrări de restaurare a sfântului locaș, sub coordonarea preotului paroh Dan Cătălin Constantin. Pentru contribuția adusă la renovarea și înfrumusețarea sfântului locaș, părintele Dan Cătălin a primit rangul bisericesc de sachelar, iar mai mulți credincioși au primit Gramate chiriarhale de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente