Resfințirea bisericii parohiei Petreștii de Sus. IPS Andrei a oficiat slujba de târnosire

IPS Andrei la Petreştii de Sus (3)

În duminica a 12-a după Rusalii, Mitropolitul Clujului a resfințit biserica parohiei Petreștii de Sus din protopopiatul Turda, urmare a lucrărilor de renovare care au avut loc în ultimii 6 ani la locașul de cult, informează Radio Renaşterea. Slujba de resfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei pe o espalnadă special amenajată în curtea lăcaşului de cult.

Omilia Ierarhului a avut ca tematică: Năzuința desăvârșirii.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat faptul că în vremea aceea, ca și pe vremea noastră, nu erau foarte mulți tinerii care se preocupă de cele spirituale. La întrebarea adresată de tânărul bogat, ce să fac ca să mântuiesc Împărăția Cerurilor? Domnul Iisus Hristos i-a arătat calea obişnuită prin care se poate ajunge în Rai: păzirea poruncilor.

Tânărul era educat, era credincios practicant și n-a mințit spunând că toate acestea le păzește din copilărie. Văzând însă Iisus Hristos că tânărul are năzuință spre desăvârșire i-a zis: un lucru îți mai lipsește, vinde averea ta, fă bine săracilor și urmează-Mi Mie. Prima cale pe care i-a arătat-o Mântuitorul este calea obișnuită pe care putem merge cu toții în Rai, iar cea de-a doua este calea desăvârșirii, a sfaturilor evanghelice pe care o îmbrățișează de obicei călugării, a spus IPS Andrei.


Biserica din Petreștii de Sus a fost construită între anii 1842-1847, iar din 2011 a intrat în ample lucrări de renovare.  Între activitățile sociale și filantropice din viața parohiei se numără oferirea de ajutor material si bunuri pentru persoanele aflate în mare nevoie, persoanele vârstnice sau familiile care au copii la școală.

Comentarii Facebook


Știri recente