Resfinţirea bisericii parohiei gorjene Preajba

În Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinţilor Români), 03 iulie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a resfinţit biserica cu hramul «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil» din Parohia Preajba, Protoieria Târgu Jiu-Nord, judeţul Gorj. După slujba de resfințire, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează prof. Vasle Gogonea din cadrul Eparhiei Craiovei.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a subliniat că în această zi Biserica noastră dreptmăritoare a rânduit să cinstim pe toți sfinții români, cei cunoscuți și necunoscuți.

A fi sfânt este dat fiecăruia dintre noi. Este o chemare pe care Dumnezeu ne-o adresează la fecare în parte, așa cum ne învață Mântuitorul Hristos, care zice: «Fiți desăvârșiți precum Tatăl Cel din Ceruri desăvârșit este!». De altfel, e înscris în firea noastră ca să ajungem sfinți. Nu este ceva care vine din exterior, ci de îndată ce am fost făcuți după chipul lui Dumnezeu și ni s-a dat posibilitatea să ajungem la asemănarea cu Tatăl cel Ceresc, avem în noi această dorință care nu se poate opri niciodată și nici nu se poate întrerupe. Oricât de mult am trăi pe pământul acesta și oricât am fi de îmbelșugați, totuși, sufletul nostru nu se poate niciodată liniști și tânjește după Dumnezeu, cum spune un părinte al bisericii: «Ne-ai făcut pentru Tine, Doamne și neliniștit este sufletul nostru până se va odihni întru Tine»! Așadar, pe sfinții români să-i cinstim întotdeauna și să-i avem în sufletul nostru, pentru că sunt înaintașii noștri și, de bună seamă, că ne iubesc și poartă de grijă pentru viața noastră!, a conchis Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Mădălin Ţicleanu a fost hirotonit preot pe seama parohiei Raci, comuna Negomir, iar Constantin Baciu a fost hirotonit diacon pe seama din parohia Bârsești, Protoieria Târgu Jiu Nord.

Biserica “Sfinţii Arhangheli” a fost construită între anii 1919-1924. Ultimele lucrări de renovare au fost efectuate între anii 2015-2016.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente