Resfințirea bisericii Parohiei Cornetu | PS Timotei Prahoveanul: Unitatea Bisericii reprezintă un dar neprețuit (VIDEO)

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat duminică, 28 mai 2017, slujba de resfințire a bisericii Parohiei Cornetu din județul Ilfov.

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în Duminica a șaptea după Paști să fie pomeniți Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic. Sinodul I Ecumenic, prima adunare a episcopilor din întreaga Biserică, a rămas în istorie ca un model privind adoptarea deciziilor majore care privesc dreapta credință și unitatea Bisericii.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a subliniat importanța unității Bisericii ca dar neprețuit al creștinilor.

Duminica a șaptea după Paști ne cheamă pe toți, slujitori ai sfintelor altare și fiii ei, să păstrăm unitatea Bisericii pentru care s-a rugat Mântuitorul. Unitatea reprezintă un dar neprețuit la care noi ne gândim mai puțin. Părinții de la Sinodul I Ecumenic au luptat să păstreze această unitate, a spus Preasfinția Sa.

Potrivit părintelui Florian Stan, parohul bisericii din Cornetu, piatra de temelie a capelei a fost pusă în anul 2012, când a fost binecuvântat și centrul social. În anul 2016 au fost efectuate reparații capitale la biserica parohiei.

La finalul slujbei, PS Timotei a oferit părintelui paroh ordinul Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Înnoire în parohia ilfoveană Cornetu

Uploaded by Trinitas TV on 2017-05-28.


Capela Parohiei Cornetu are ca ocrotitor pe Sfântul Lazăr cel înviat a 4-a zi din morţi. Biserica lăcașului de cult are hramurile: Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Mucenic Efrem cel Nou.

Foto credit: Protoieria Ilfov Sud

Comentarii Facebook


Știri recente