Resfinţirea Bisericii Parohiei Berindu

În Duminica a XIII-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei,Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,a resfințit Biserica Parohiei Berindu din Protopopiatul Huedin, informează Radio Renașterea. În ultimii ani, lăcaşul de cult a fost restaurat în întregime. Binecuvântarea lucrărilor a avut loc în dimineața zilei de 30 august 2015 și a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei în altarul de vară al parohiei.

Distincţii şi daruri

Pentru implicarea în realizarea lucrărilor de restaurare, părintele paroh Mihai Racolța a primit din partea Chiriarhului rangul de iconom stravrofor. De asemenea, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a acordat distincțiaCrucea Transilvană principalului ctitor al bisericii, domnului Remus Lăpușan, și diplome de aleasă cinstire mai multor persoane care s-au implicat în lucrările realizate.

Prin jertfa Crucii Sale, miliarde de oameni vor fi mântuiți

Prin jertfa Crucii Sale s-a întemeiat Biserica ce dăinuiește până la sfârșitul veacurilor și prin care milioane și miliarde de oameni vor fi mântuiți. Concluzia este următoarea: să fim convinși că singura șansă de a merge înainte și de a fi mai bine este Hristos și Biserica Lui creștină. Și atunci realizăm de ce înaintașii noștri au ținut atât de mult la Biserică, la creștinism și la toate tradițiile pe care le-am primit de la Domnul Hristos”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Restaurarea bisericii din Berindu a început în anul 2011

La final, părintele paroh a vorbit celor prezenţi despre activităţile desfăşurate în cadrul parohiei.

Am intensificat programul liturgic, programul de rugăciune, programul catehetic, am săvârșit diferite activități recreative și catehetice cu tinerii și copiii din parohie, am înmulțit activitățile social-filantropice și misionare. Pe plan administrativ între anii 2010-2011 am renovat casa parohială în interior și în exterior. Am obținut fonduri pentru restaurarea și repictarea bisericii. Între anii 2011-2015, am renovat biserica parohială, s-a repictat biserica și s-a înzestrat cu un mobilier nou, s-a înlocuit parchetul, s-a introdus încălzirea centrală și s-a reparat acoperișul”, a spus părintele paroh Mihai Racolța.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată și Slujba Sfeștaniei la căminul cultural din localitate.

În Biserica Parohiei Berindu se află un veșmânt al Sfintei Mucenițe Filofteia, așezat într-o raclă specială.

Comentarii Facebook


Știri recente