Resfințirea bisericii din Ștircovița

Sâmbăta aceasta a fost zi de sărbătoare pentru credincioșii Parohiei mehedințene Ștircovița. Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a resfințit biserica din localitate, ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, și a oficiat Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV. Răspunsurile au fost date de grupul psaltic al Catedralei episcopale din Turnu Severin.

„Prin rugăciune creștinul participă la Liturghie. Datorită rugăciunii care izvorăște din fiecare inimă credinciosul nu este spectator, el nu asistă, el participă. Nu suntem doar prezenți, ci participăm”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim.

Biserica din Ștircovița a fost zidită între anii 1971-1973. De atunci și până la începutul acestui an, nu s-a efectuat nicio lucrare de refacere a sfântului locaș. Pentru lucrarea administrativă, părintele paroh a primit distincția de iconom.

Cei care au sprijinit lucrările de la biserică au primit la finalul slujbei acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…