Resfințirea bisericii din Parohia Nușfalău

Duminică, 16 august 2015, credincioșii Parohiei Nușfalău, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

Prilejul a fost dat de finalizarea lucrărilor de reînnoire a locașului de cult, lucrări efectuate începând cu anul 2011. În urma acestor lucrări, astăzi a sosit momentul resfințirii bisericii de către Preasfințitul Părinte Petroniu. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la slujbă participând un număr însemnat de credincioși ai parohiei, dar și fii ai satului reveniți acasă pentru acest eveniment.

În continuare, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotesit iconom pe părintele paroh Daniel Ghiran, după cum ne-a transmis Arhid. Adrian Onica.

În continuare, s-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Duminica românilor migranți, intitulat „Iubirea de Biserică şi Neam întăreşte comuniunea românilor de pretutindeni”.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a rostit un cuvânt de învățătură. În cele din urmă, părintele paroh Daniel Ghiran a mulțumit tuturor pentru faptul că au fost prezenți la acest eveniment important din viața prohiei.

***

Prima atestare documentară a satului Nușfalău datează încă din secolul al XIII-lea, respectiv de la anul 1213, când apare sub numele de Villa Nog, conform Registrului de la Oradea.

Biserica actuală a satului, cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos”, a fost ridicată între anii 1938-1940.

Lucrările efectuate începând cu anul 2011: în interiorul locaşului au fost înlocuite ușile de acces, geamurile și instalația electrică, s-a făcut un iconostas nou sculptat în lemn de tei, au fost achiziționate băncile și mobilierul pentru Sfântul Altar, lambriurile au fost recondiționate, a fost montat un aparat de aer condiționat, precum și sistemul de sonorizare. În exterior, turnul bisericii a fost recondiționat, tabla fiind reparată și vopsită, iar pereții au fost zugrăviți, a fost instalat un paratrăsnet și au fost înlocuite burlanele, poarta de la intrarea în curtea locașului de cult a fost schimbată, iar gardul a fost recondiționat, în jurul bisericii s-a amenajat un trotuar, iar în curtea locașului de cult au fost plantați arbuști ornamentali și trandafiri. De asemenea, locaşul de cult a fost înzestrat cu toate cele necesare săvârşirii sfintelor slujbe.

Comentarii Facebook


Știri recente