Resfințirea bisericii din Parohia Goleț, Caransebeș

Biserica din Parohia Goleț a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă, 23 aprilie 2016, când este sărbătorit „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

La orele dimineții Ierarhul a săvârșit slujba de resfințire a sfântului locaș, recent renovat, după care a oficiat și Sfânta Liturghie. Cu acest prilej biserica a mai primit încă un hram, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De asemenea, a fost binecuvântat şi  Centrul social-misionar „Sfântul Gheorghe” din curtea bisericii.

„S-au efectuat lucrări majore la acest sfânt locaș, atât la exterior, cât și la interior. A fost împodobit cu pictură care definește din punct de vedere liturgic o biserică ortodoxă și iată după câțiva zeci de ani s-a resfințit acest sfânt locaș. În ajunul Praznicului Floriilor se cuvine să îi felicităm pe toți cei care au primit din partea noastră acte de cinstire, pe ctitorii, rugătorii și binefăcătorii acestei biserici, care din punct de vedere spiritual s-a înnoit, în frunte cu părintele paroh, care s-a îngrijit să fie amenajat aici și un Centru social-misionar, unde se vor desfășura diferite activități, în special cu copiii și tinerii parohiei”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

„În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit pe părintele paroh Dumitru Suru iconom-stavrofor, iar credincioșilor care s-au implicat la lucrările de amenajare și înfrumusețare a bisericii, chiriarhul le-a oferit acte de cinstire. La final atât bărbații, cât și femeile au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina”, anunţă  Darius Herea, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

***

Biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Goleț a fost construită în stil baroc în anul 1840 şi a fost pictată în anul 1842 de Trifon Achimescu, apoi în 1981 de Maria Tudur. Sfântul locaș a fost târnosit în anul 1949 de către Vasile Lăzărescu, primul mitropolit al Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente