Resfințirea bisericii din Parohia Cuceu

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, PS Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cuceu, Protopopiatul Jibou, pentru a binecuvânta lucrările efectuate la biserică. După slujba de resfințire, Episcopul Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ne-a transmis Diac. Ionică Torcoș, Secretar Eparhial.

La finalul Dumnezeștii Liturghii, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la înfrumusețarea locașului de cult, ierarhul a acordat Pr. paroh Teodor Pop o diplomă de apreciere. De asemenea, au mai fost acordate diplome de apreciere membrilor Consiliului Parohial și tuturor celor care s-au implicat în activitățile de finalizare a lucrărilor efectuate la această biserică.

În ceea ce privește istoria localității Cuceu, amintim faptul că prima atestare documentară a satului provine din anul 1388, când apare sub numele de Kucho. Revenind în timpurile noastre, localitatea Cuceu a avut statutul de comună până în anul 1952, când a trecut sub administrarea localității Jibou, pe atunci un simplu sat, ridicat ulterior la statutul de oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente