Resfințirea bisericii din parohia Ciocești, comuna Bârla

Credincioșii din parohia Ciocești, comuna Bârla, județul Argeș, au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Biserica satului cu hramurile Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a menționat Pr. Necula Ciprian.

Chiriarhul Eparhiei a apreciat eforturile depuse pentru restaurarea bisericii de enoriașii parohiei împreună cu Consiliul Local al primăriei din comuna Bârla.

Cei care au contribuit substanțial la toate lucrările executate în perioada 2006-2011 au primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului diplome de vrednicie.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire a ctitorilor care au contribuit la ridicarea acestui sfânt locaș de rugăciune.

Biserica din parohia Ciocești a fost construită în anul 1859 de enoriașii satului.

În perioada 1912-1913 s-au executat lucrări de restaurarea, biserica fiind întărită cu centuri metalice. În același timp a fost adăugat pridvorul.

Pictura a fost restaurată în timpul preotului Alexandru Voiculescu.

În anul 1997 în parohia Ciocești a fost instalat părintele Marinescu Cezar Mugurel. Acesta a început împreună cu enoriașii satului lucrări capitale de restaurare definitivate în perioada 2006-2011. A fost făcută subzidirea, acoperișul a fost schimbat, s-au realizat tencuieli interioare și exterioare. De asemenea biserica a fost repictată în tehnica fresco.

În curtea bisericii au fost ridicate clădiri anexe: un praznicar și o bucătărie.

Pentru eforturile depuse părintele paroh Marinescu Cezar Mugurel a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente