Resfințirea Bisericii din Hangu. Părintele Mitropolit Teofan a binecuvântat familia numeroasă a preotului paroh

IPS Teofan s-a aflat duminică în parohia nemțeană Hangu, unde a resfințit biserica parohială. După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei l-a hirotesit pe paroh în iconom stavrofor și s-a rugat pentru familia sa numeroasă. Părintele Ioan Simiraş are opt copii.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Vichentie Amăriei, stareţul Mănăstirii Secu, Pr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, Pr. Ionel Cuţuhan, Protoiereul Protopopiatului Ceahlău, şi preoţi din parohiile vecine, notează doxologia.ro.

În cuvântul rostit în cadrul ceremonialului liturgic, ierarhul a vorbit despre importanța bogăției materiale în viața creștinului. Înaltpreasfinția Sa a spus că din acest punct de vedere oamenii din lume, mirenii, se împart în două grupe:

Prima grupă e formată din cei care-şi folosesc averea pe care o câştigă cinstit pentru trebuinţele proprii, dar arată şi milostenie, pe de o parte, şi credinţă în Dumnezeu, pe de altă parte. Cea de-a doua grupă de oameni îşi câştigă averea necinstit şi nu o împart cu milostenie la cei care au nevoie, se închină în faţa ei şi se tem ca nu cumva să se diminueze. Referitor la oamenii din cea de-a doua grupă, Mântuitorul spune în Evanghelie că este foarte greu ca ei să se mântuiască a precizat IPS Teofan.

Dumnezeu a rânduit ca cei mai mulţi dintre creştini să fie oameni de familie, iar aceştia sunt chemaţi să gestioneze corespunzător bunurile materiale pe care le au, fără să le ocupe toată inima lor. Un cuvânt înţelept spune: «Omule, pe cine ai în inima ta, acela este dumnezeul tău!», a adăugat Părintele Mitropolit.

La finalul slujbei, IPS Teofan l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul paroh Ioan Simiraș și a citit o rugăciune de binecuvântare pentru familia sa formată din opt copii.

De asemenea, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat o slujbă de pomenire pentru preoţii care au slujit de-a lungul timpului în Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Hangu.

Slujba arhierească de ieri a prefaţat debutul aniversării a 100 de ani de la prima sfinţire a bisericii parohiale din satul Hangu. Sfinţirea locaşului de cult a avut loc în 29 iunie 1918, în timpul păstoririi Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen Georgescu, Mitropolitul Moldovei şi Sucevei.

Foto credit: Tudorel Rusu / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente