Resfințirea bisericii din Filia Lacu a Parohiei Sucutard

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a resfințit duminică, 31 august 2014, biserica de lemn din filia Lacu a Parohiei Sucutard, veche de mai bine de 250 de ani, informează mitropolia-clujului.ro.

Slujba de binecuvântare a locașului de cult, ocrotit de „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a avut loc de la ora 9:30 și a fost prilejuită de lucrările de restaurare realizate aici în ultimi ani. Cea mai importantă a fost restaurarea picturii interioare, realizată de părintele Siluan de la Mănăstirea Nicula.

Slujba de binecuvântare a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de Ierarh, alături de protopopul de Gherla, părintele Paul Isip și un sobor de preoți din parohiile învecinate. Au fost prezenți sătenii din Lacu, dar și foarte mulți credincioși din comunele vecine și chiar din municipiul Gherla.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a vorbit despre bucuria întâlnirii cu Mântuitorul Hristos, folosindu-se de învățăturile Sfinților Efrem și Isaac Sirul. Preasfinția Sa i-a îndemnat în același timp pe credincioși să rămână statornici și apropiați de biserică.

Preasfințitul Episcop Vasile a oferit la finalul Sfintei Liturghii, diplome de aleasă cinstire părintelui paroh Grigore Moldovan în semn de prețuire pentru cei peste 40 de ani de slujire și unor fii ai satului și membri ai autorităților locale ai comunei Geaca, ce l-au sprijinit pe părintele Moldovan în activitatea sa pastoral-misionară.

Comentarii Facebook


Știri recente