Resfințirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Parohia Bobu, județul Gorj

Credincioșii din Parohia Bobu, județul Gorj, au participat, astăzi, 15 septembrie 2013, în număr mare la resfințirea bisericii parohiale ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

După cum a precizat Gheorghe Cioiu, momentele de bucurie duhovnicească au fost sporite de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit slujba de resfințire și Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Sărbătoarea de la Bobu a încununat în fapt finalizarea lucrărilor la pictura interioară și exterioară a sfântului locaș construit în perioada 19998 – 2003, realizarea aleilor de acces, a unei cișmele și a unei anexe folosite pentru zilele de pomenire a celor plecați la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură rostit la final, IPS Irineu a tâlcuit semnificația textului pericopei evanghelice, despre „Luarea Crucii și urmarea lui Hristos” (Marcu 8, 34-38; 9, 1). De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a vorbit despre rolul și semnificația Bisericii în viața credincioșilor creștini ortodocși, i-a felicitat pe cei care s-au ostenit cu ridicarea și înfrumusețarea sfântului locaș de închinare și a acordat Gramate de mulțumire și apreciere persoanelor care s-au implicat în mod deosebit în realizarea acestei sfinte lucrări. La propunerea părintelui protopop Iulian Mărgineanu, protoiereu al Protopopiatului Târgu-Cărbunești, preotul paroh Cristinel Terente Rotariu, a primit rangul bisericesc de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente