Resfințire de biserică în Moreni | Orice dar oferit lui Dumnezeu picură har în sufletele noastre, a spus IPS Ioachim

Orice dar oferit lui Dumnezeu picură har în sufletele noastre, a spus IPS Ioachim. Arhiepiscopul Romanului și Bacăului s-a aflat duminica aceasta în parohia băcăuană Moreni, comuna Berzunți, pentru a resfinți Biserica Sfinții Voievozi.

Locașul de cult a fost resfințit în urma lucrărilor de restaurare efectuate. Totodată, ierarhul a sfințit și noua bibliotecă, dar și așezământul cultural-filantropic al parohiei. În cadrul Sfintei Liturghii, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Justinian Marina, comemorat în acest an în Patriarhia Română.

În cuvântul rostit la slujba din 24 septembrie 2017, IPS Ioachim a apreciat efortul depus de comunitatea parohială în lucrările efectuate și a evidențiat efectele acestui act de jertfelnicie.

Orice dar oferit lui Dumnezeu picură har în sufletele noastre, iar această picătură va fi cea care va întări sufletește pentru a purcede la scopul și finalitatea vieții noastre: asemănarea cu Dumnezeu, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Vedem cu bucurie că biserica vie, „cărămizile” vii prin care se constituie Trupul tainic al Mântuitorului Hristos, alternează armonios cu zidurile acestei biserici, închinată Sfinților Voievozi și sfinților români de pretutindeni, acei martiri și cuvioși care, prin lacrimi, au spălat necazurile poporului român, a adăugat Chiriarhul.

Pentru activitatea desfășurată, IPS Ioachim, la propunerea Pr. Ioan Bârgăoanu, Protoiereul Protopopiatului Onești, l-a hirotesit pe Pr. paroh Ionel Lăcătușu-Iscu în iconom stavrofor, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Preotul paroh a mulțumit pentru distincția acordată și a amintit principalele lucrări care s-au efectuat: a fost construit un nou pridvor și o turlă clopotniță, a fost înlocuită pardoseala bisericii, pereții exteriori au fost renovați cu tencuială decorativă și a fost schimbată tâmplăria. Pictura a fost realizată de Dumitru Macovei, iar interiorul locașului de cult a fost dotat cu mobilier bisericesc de lemn sculptat la Târgu Neamț. În același timp, au fost finalizate lucrările la casa parohială.

Sfântul locaș restaurat începând cu anul 2016 sub coordonarea Pr. Paroh Ionel Lăcătușu-Iscu datează din 1836, fiind ctitorie a monahului Macarie.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente