Reşedinţa Patriarhală | Colindători din Capitală şi Moldova la Patriarhul României

Două Grupuri de colindători din zona Moldovei şi unul din Capitală au interpretat piese tradiţionale marţi la Reşedinţa Patriarhală, în prezenţa Părintelui Patriarh Daniel.

Primii colindători care au vestit Nașterea Domnului au fost membrii Corului Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Botoşani.

Patriarhul a remarcat vocile şi costumele frumoase ale tinerilor care sunt o bucurie pentru toţi cei care vă ascultă. Costumele purtate de colindători reprezintă o bogăţie deosebită a sufletului românesc în creaţia sa artistică, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

Să continuaţi lucrarea misionară de transmitere a bucuriei care vine ca urmare a faptului că Dumnezeu ne iubeşte şi a trimis pe Fiul Său în lume ca să o mântuiască. Această bună vestire a Naşterii Domnului prin colinde este o lucrare bisericească misionară, i-a îndemnat Patriarhul Daniel.

A urmat Corala Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti care a interpretat colinde românești.

După susţinerea recitalului artistic, Patriarhul României i-a felicitat pentru activitatea pe care o desfăşoară şi le-a explicat că Dumnezeu ne iubeşte, iar dovada constă în trimiterea Fiului Său în lume.

Această participare la viaţa Bisericii şi apoi ieşirea în societate pentru a mărturisi iubirea lui Hristos pentru lume arătată în naşterea Sa în Betleem şi în toată lucrarea pe care a desfăşurat-o până la Cruce, Înviere şi Înălţarea la Ceruri, ne arată că Dumnezeu ne iubeşte şi doreşte ca noi să avem duhul şi viaţa lui Hristos. Ne bucurăm când vedem tineri care manifestă dragoste faţă de Hristos şi Biserica Sa şi faţă de misiunea Bisericii în societate.

Ultimii colindători care au trecut marţi pragul Reședinței Patriarhale au fost membrii componenţi ai Grupului Bucuria Copiilor din Floreni, Parohia Vădeni-Rai, Protopopiatul Huşi.

Patriarhul a fost impresionat de cântări şi le-a spus: Cu adevărat sunteţi îngeri din Rai care cântaţi ca şi îngerii de la Betleem «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoire».

În general, copiii și preoții colindă. Copiii simbolizează pe îngerii care nu doar au fost prezenți la nașterea Domnului, ci au și vestit-o, iar preoții, pe păstorii care se aflau în preajma ieslei de la Betleem și s-au închinat Domnului la nașterea Lui. Aceștia din urmă merg cu icoana Nașterii Domnului prin casele credincioșilor în ajunul sărbătorii, vestind Nașterea Pruncului mântuitor și aducându-L în casele și în inimile lor.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente