Republica Moldova | Credincioșii din Parohia „Sf. Vasile de la Poiana Mărului” – Orhei și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual

În ziua sărbătoririi Sfântului Vasile de la Poiana Mărului, pe stil vechi, IPS Petru a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Vasile de la Poiana Mărului din oraşul Orhei, Republica Moldova.

După slujba din 25 aprilie 2017, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor a rostit un cuvânt în care a evocat viața Sfântului Cuvios Vasile care a fost un formator de viață monahală și îndrumător duhovnicesc, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Originar fiind din zona Ucrainei, după o perioadă petrecută în sihăstriile din Rusia vine în Țara Românească în perioada domnitorului Constantin Brâncoveanu și a ilustrului Mitropolit Antim Ivireanul și contribuie, în același spirit, la formarea culturii ortodoxe și a spiritualității românești din acea perioadă, formând  la Poiana Mărului o obște monahală, în care viața de zi cu zi se desfășura în rugăciune și muncă urmând tipicul Sfântului Munte Athos, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, ierarhul i-a felicitat pe toți cei prezenți și i-a îndemnat să îl păstreze mereu în suflete ca model de credință și rugăciune pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului.

Comentarii Facebook


Știri recente