Republica Moldova | Biserica ajută o familie afectată de incendiu

Biserica a oferit sprijin financiar unei familii din Republica Moldova a cărui imobil a fost afectat de un incendiu sâmbătă noaptea (22 spre 23 mai). Familia Gavriliuc din Romavanca – Arhiepiscopia Chişinăului, a primit ajutor atât din partea parohiei, cât şi din partea Mănăstirii Hadâmbu – Arhiepiscopia Iaşilor.

Preotul paroh s-a întâlnit duminică cu membrii familiei, i-a încurajat şi le-a oferit un ajutor financiar. În baza unor bune legături cu Mănăstirea Hadâmbu, părintele Nicolae Tverdostup a cerut sprijin, pentru familia cu cinci copii, şi aşezământului monahal din Arhiepiscopia Iaşilor.

Părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a ajuns în Romavanca la o zi după incendiu şi  a oferit familiei o sumă de bani pentru achiziţionarea materialelor de construcţie necesare reparaţiilor, dar şi dulciuri pentru copii.

Părintele stareţ a amintit că în urmă cu mai mulţi ani, Mănăstirea Hadâmbu a trecut printr-o încercare similară, astfel că a dorit să arate dragoste faţă de cei cuprinşi de întristare.

De-a lungul timpului, Mănăstirea Hadâmbu a sprijinit activitatea parohiei din Romavanca. Pe lângă aportul adus la construirea clopotniţei, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a finanţat un pelerinaj la câteva mănăstiri din judeţul Iaşi pentru mai mulţi membri din comunitate.

Foto credit: Constantin Ciofu

Comentarii Facebook


Știri recente