Reprezentanții Patriarhiei Române salută misiunea noii platforme media Prodocens

Bazându-se pe faptul că mai ales în momentele de răscruce „mesajul creștin trebuie să fie în mod cert transconfesional”, Vasile Bănescu a transmis marți seară un cuvânt „de salut, de încurajare și de felicitare din partea Părintelui Patriarh Daniel” membrilor noii platforme media Prodocens.

Organizația non-profit Prodocens funcționează online. Echipa promovează educația și valorile creștine prin: TV online, radio online și conținut social media.

„Un demers care ne-a uimit foarte frumos pe toți”, a remarcat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. „Cine nu dă șanse unui demers creștin înseamnă că trebuie să-și revizuiască cumva încrederea în cuvântul lui Hristos”.

„M-am bucurat foarte mult să spun relativ recent, în perioada în care toți ne-am implicat foarte adânc sufletește în promovarea unui referendum care avea ca scop atât de limpede o temă la care ținem foarte mult cu toții, și am spus atunci că în momentele de răscruce ale unei societăți cum este cea românească mai ales, mesajul creștin trebuie să fie în mod cert transconfesional”.

„Prodocens e în acest sens o mărturie de profesionalism în transmiterea unui mesaj creștin de promovare a unor valori care trebuie cultivate nu la periferia societății, ci în chiar în centrul societății, întrucât suntem și trebuie să rămânem spre binele nostru o societate creștină”.

Vasile Bănescu a subliniat că Prodocens Media poate promova și „înaltul, elevatul conservatorism foarte prost înțeles astăzi din spațiul nostru mediatic”. El și-a arătat toată disponibilitatea de a participa la posibile dezbateri la televiziunea Prodocens.

Echipa Basilica.ro a fost reprezentată la eveniment prin directorul Agenției de știri, Aurelian Nicolae-Iftimiu, care a numit Prodocens „un partener” și „un distribuitor al Binelui de Știut”.

„Noi ne-am asumat această misiune. Spunem că vrem un flux pozitiv de știri în această junglă de știri care ne intoxică”.

Aurelian Iftimiu a apreciat motto-ul Prodocens „Fii lumină!”. El a spus că „suntem chemați să fim lumină”. „Nu o lumină a telefoanelor. Nu suntem chemați ca ochii noștri să reflecte lumina telefoanelor, o lumină artificială, ci să reflecte lumina credinței noastre, lumina poruncilor Mântuitorului Hristos”.

„Să încercăm împreună să fim lumină și să distribuim binele de știut!”, a recomandat directorul Basilica.ro.

Numele PRODOCENS, format din cuvintele latinești „pro” = „pentru” și „docens” = „a învăța”, „învățătură”, arată interesul instituției de a promova învățături și valori creștine precum și educația academică.

Platforma lansată oficial marți a început să funcționeze încă din 2014, fiind inițiată de Cătălin Vasile, directorul de comunicare al Coaliției pentru Familie.

Foto credit: Facebook / Cătălin Vasile

Comentarii Facebook


Știri recente