Reprezentanții Mitropoliei Basarabiei au participat la o întrunire organizată de OSCE la Orhei

În incinta bibliotecii orășenești „Alecu Donici” din Orhei, s-a desfășurat pe 25 februarie o ședință tehnică de coordonare regională cu tema: „Tendințe și progrese în combaterea traficului de persoane, violenței în familie”. Ședința a fost organizată de către Misiunea OSCE în Moldova și Consiliul Raional Orhei.

La această întrunire au fost invitați părintele consilier Sergiu Aga și domnul Oleg Paraschiv – directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, în calitate de reprezentanți ai Centrului de Servicii „Dar din Dar” implementat de către Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” cu susținerea și coordonarea Misiunii Sociale „Diaconia” în orașul Orhei, după cum informează mitropoliabasarabiei.md.

Părintele Sergiu Aga a prezentat activitatea centrului parohial, în special a 3 proiecte sociale implementate care au printre obiective: prevenirea traficului de ființe umane și consilierea persoanelor ce au avut de suferit de pe urma acestuia cât și a violenței în familie. În alocuțiunea părintelui consilier s-a reliefat necesitatea conlucrării tuturor instituțiilor în combaterea acestor flagele ale societății.

Domnul Oleg Paraschiv a menționat care sunt avantajele Bisericii în combaterea traficului și violenței, nuanțând faptul că figura preotului într-o societate, ca lider și formator de opinie, poate contribui substanțial la eradicarea acestor probleme sociale grave. Directorul executiv al Misiunii „Diaconia” a raportat eforturile Mitropoliei Basarabiei, concretizate în proiecte implementate în parohii, de prevenire a traficului de ființe umane cât și violenței domestice.

Comentarii Facebook


Știri recente