Reprezentanții Asociației „Oastea Domnului” s-au întâlnit la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, a avut loc luni, 14 iulie 2014, la Timișoara întâlnirea anuală pe țară a membrilor Asociației „Oastea Domnului”. Evenimentul a întrunit la Catedrala Mitropolitană zeci de credincioși, frați ostași, veniți din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Adunarea anuală pe țară a membrilor Asociației „Oastea Domnului” a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii arhierești de către Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord, potrivit mitropolia-banatului.ro.

În continuarea programului, a avut loc deschiderea oficială a întrunirii naționale a Asociației „Oastea Domnului”. În cadrul acesteia, pr. Gheorghe Itineanț, coordonatorul filialei din Timișoara, a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeților din țară, transmițând totodată arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Au urmat luări de cuvânt din partea reprezentanților asociației de la mai multe filiale din țară, precum Sibiu, Zalău, Suceava, Botoșani, Oradea, Craiova, Caransebeș, apoi au avut loc recitaluri de cântări și poezii specifice „Oastei Domnului”.

Oastea Domnului este o mișcare spirituală din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, înființată în anul 1923 la inițiativa preotului Iosif Trifa. În prezent, are statutul de asociație religioasă ortodoxă, recunoscută de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul asociației este încurajarea vieții religioase creștine printr-o viață duhovnicească intensă, atât individuală cât și comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg și prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membrii asociației se angajează în diferite proiecte caritative (ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.).

Comentarii Facebook


Știri recente