Reprezentanți ai Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul la Patriarhia Română

În Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, astăzi, 23 martie, Patriarhul României a primit vizita reprezentanților Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul – Garda de Onoare. Alături de cele 50 de cadre militare ale regimentului s-au aflați și trei preoți militari, printre care și preotul Regimentului, părintele Cristian Niculescu.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat celor prezenți un scurt cuvânt de învățătură în care a subliniat, printre altele, datoria comună a celor două instituții de a păstra unitatea și demnitatea națională.

„Noi ne rugăm pentru armată în toate slujbele noastre recunoscând astfel jertfelnicia, demnitatea și dragostea de patrie a ostașilor care, mai ales, s-au jertfit pe toate câmpurile de luptă, în toate timpurile, dar și pentru armata română prezentă astăzi în țară și în diferite misiuni în străinătate. Sperăm ca, în viitor, să continuăm cooperarea deja începută. Sunt multe obligații în toate aceste instituții, dar în comun noi avem datoria de a păstra unitatea și demnitatea națională și de a apăra valoriile spirituale, culturale ale poporului român”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Apoi, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a oferit în dar, pentru biblioteca unității militare, cele trei volume dedicate Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: Autocefalia: libertate și demnitate; Autocefalie și responsabilitate; Autocefalie și comuniune.

De asemenea, col. dr. Virgil Ovidiu Pop, a oferit Preafericirii Sale, Drapelul și Stema României, din partea Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul și a mulțumit pentru prilejul de se afla în Palatul Patriarhiei evidențiind conlucrarea deosebită existentă între cadre și preoții militari.

„Această vizită a fost pentru mine cât și pentru colegii mei un moment deosebit de important, un moment solemn, atât prin ceea ce am vizitat în cadrul Patriarhiei Române căt mai ales întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Cred că este prima dată când un comandament de unitate își propune să viziteze Patriarhia Română, Sanctuarul Ortodoxiei Românești. Întâlnirea cu Patriarhul României este cel mai semnificativ moment pentru noi în ceea ce privește activitatea religioasă din cadrul regimentului”, a mărturisit col. dr. Virgil Ovidiu Pop, comandantul regimentului.

Membrii Regimentului 30 gardă „Mihai Viteazul” s-au aflat astăzi, 23 martie, în vizită la Patriarhia Română. S-au închinat la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, din Catedrala Patriarhală, apoi au vizitat Palatul Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente