Reprezentantele Societăţii Femeilor Ortodoxe din ţară au fost premiate de Episcopul Caransebeşului

După Sfânta Liturghie oficiată duminică în Catedrala Episcopală, Episcopul Lucian al Caransebeşului le-a oferit reprezentantelor de la toate Societățile Femeilor Ortodoxe (SFO) din țară Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

„Femeile ortodoxe au ales să se reunească aici, în cetatea Caransebeșului, de unde Miron Cristea a plecat la Alba Iulia în 1 decembrie 1918. Suntem bucuroși că astăzi am slujit Sfânta Liturghie și le-am oferit cu multă dragoste o diplomă tuturor femeilor ce se ostenesc cu timp și fără timp în ogorul Bisericii”.

„Le felicităm pe toate aceste doamne care sunt urmașele femeilor mironosițe, dar și urmașele femeii samarinence, care a devenit o muceniță a lui Hristos, sfânta muceniță Fotini, cea care a răspândit în jurul ei lumina evangheliei lui Hristos, așa cum și numele îl arată.

„Îl rugăm pe Dumnezeu Cel Unul în Ființă și întreit în Persoane să binecuvinteze pe mai departe activitatea misionară și social-filantropică a tuturor femeilor ortodoxe din cadrul Patriarhiei Române”, a subliniat PS Lucian în cuvântul rostit.

Reprezentante de la toate societățile Femeilor Ortodoxe din țară s-au aflat timp de trei zile în județul Caraș-Severin cu prilejul comemorării a 20 de ani de la reînființarea Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș.

Vineri au participat de dimineață la o slujbă de Tedeum oficiată de Preasfințitul Lucian în Catedrala Episcopală.

Apoi, au participat la un Simpozion cu tema „Contribuţia organizaţiilor femeilor ortodoxe la Primul Război Mondial și la Marea Unire din 1918“, desfășurat în Aula „1 decembrie 1918” a Primăriei Caransebeșului.

Sâmbătă, organizatorii le-au pregătit invitaţilor o excursie pe ruta Oraviţa (Teatrul Vechi) – Mânăstirea Slatina-Nera – Cascada Bigăr (Paralela 45) – Morile de apă de la Eftimie Murgu – Caransebeş.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului.

Comentarii Facebook


Știri recente