Repararea unei nedreptăți: Familia Nan s-a reîntregit!

În urma recursului judecat la Tribunalului local Nord-Troms (Tingretten) din Norvegia, cei doi copii ai familiei Nan, Bianca-Mihaela și Dragoș-Dumitru, se vor întoarce la părinții lor după un an de la separarea forțată decisă de Barnevernet ( Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia ). Vestea bună pentru familia Nan vine la puțin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiția norvegiană, cea a familiei Bodnariu, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Cu acest prilejul, Preasfințitul Părintele Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a mulțumit tuturor pentru faptul că au fost alături de familia Nan.

Aducem slavă lui Dumnezeu și mulțumire tuturor celor care au privegheat, duhovnicește și trupește, alături de aceste familii, ajutându-le să traverseze ceasul unor cumplite încercări care, la un moment dat, păreau implacabile. Deciziile date de justiția norvegiană arată că există, încă, dreptate chiar și în aceste vremi tulburi, dacă dăm dovadă de solidaritate și de împreună-pătimire cu frații noștri și dacă nu capitulăm în fața forțelor care destructurează familia și societatea, a spus Preasfinția Sa

Totodată, ierarhul a evidențiat că omul cu ajutorul Mântuitorului Hristos și al Bisericii poate trece peste orice greutate a vieții.

Încercările prin care au trecut familiile Nan și Bodnariu ne-au adus mai aproape unii de alții și ne-au trezit la realitatea dură a provocărilor lumii în care trăim. E momentul să conștientizăm că numai împreună, strâns uniți în jurul lui Dumnezeu și al Bisericii, putem răzbi prin aceste încercări, a arătat ierarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente