Renovarea Catedralei episcopale din Gyula

Catedrala episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Giula, cel mai important edificiu de cult al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, se află în plin proces de restaurare, informează TRINITAS TV.

Acesta presupune restaurarea exterioară a tencuielii și zugrăvirea în totalitate a zidurilor, restaurarea interioară a pereților și a picturilor, dar și amenajarea parcului din apropierea Catedralei, unde vor fi construite două porți maramureșene și un altar de vară din lemn.

„Catedrala episcopală din Gyula se află de mai multă vreme într-un proces amplu de restaurare atât la exterior, cât și în interior în viitorul foarte apropiat, lucru pentru care atât eu, cât și credincioșii catedralei ne bucurăm foarte mult”, a mărturisit PS Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Restaurarea Catedralei episcopale din Gyula este parte a unui proiect european. Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria cuprinde un număr de patru protopopiate cu 21 de parohii și 16 filii, precum și patru așezăminte monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente