Remediul crizei morale din societatea contemporană oferit de Mitropolitul Teofan la Vorona

„Familia şi cuvântul lui Dumnezeu” sunt aspectele pe care le-a recomandat Mitropolitul Teofan ca posibil răspuns la „dramatică și tristă criză în care ne găsim, și ca persoane, și ca obște – comunitate”.

Subiectul a fost abordat de mitropolit în omilia rostită duminică la hramul Mănăstirii Vorona.

Căutați mai întâi acestea, și celelalte se vor adăuga vouă, căci dacă omul are în viața sa o familie binecuvântată, și ascultă, împlinește cuvântul lui Dumnezeu, celelalte se adaugă lui”, a afirmat ierarhul.

Mitropolitul a spus credincioşilor prezenţi la Vorona că „vom avea preoți mai buni, dascăli mai buni, și politicieni mai buni, și o țară mai curată, și Biserică mai duhovnicească” dacă ne vom aşeza societatea pe „acest dublu izvor de autenticitate, de frumusețe și adevăr: familia și cuvântul lui Dumnezeu”.

Conform tradiţiei, pelerinii prezenţi la hramul Voronei din 8 septembrie s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost scoasă spre închinare credincioşilor în curtea aşezământului monahal.

Mănăstirea Vorona

Denumirea mănăstirii vine de la pârâul Vorona, consemnat într-o carte domnească din 16 noiembrie 1433.

Până în 1968 Vorona a fost mănăstire pentru călugări, iar din 1968 a devenit mănăstire pentru călugăriţe, în fruntea obştei fiind rânduită maica Teofana Scânteie.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente