Relaţia dintre parohie şi şcoală în viaţa şi misiunea Bisericii din contextul actual

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut recent volumul Relaţia dintre parohie şi şcoală în viaţa şi misiunea Bisericii din contextul actual.

Lucrarea însumează referatele susţinute la Congresul Internaţional de Teologie de la Bucureşti ce a avut loc în perioada 18-21 octombrie 2015.

„În cadrul manifestărilor dedicate Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în cooperare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universităţii din Bucureşti şi cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, a organizat Congresul Internaţional de Teologie «Relaţia dintre parohie şi şcoală în viaţa şi misiunea Bisericii din contextul actual».

Evenimentul s-a desfăşurat la «Centrul Naţional pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae», în perioada 18-21 octombrie 2015.

Avem convingerea că referatele reunite în volumul de faţă constituie o contribuţie semnificativă în planul teologic educaţional, reprezentând un material ştiinţific util pentru reliefarea şi valorificarea cooperării dintre parohie şi şcoală, în contextul misiunii Bisericii în societatea actuală”. (Din Prefaţa volumului, semnată de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române)

Comentarii Facebook


Știri recente