Reintegrarea socială a deținuților dezbătută la Alba Iulia

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Centrul Român pentru Educație și Dezvoltare Umană – C.R.E.D au organizat astăzi, 5 decembrie, o întâlnire de lucru în cadrul căreia a fost elaborată strategia de inserție pentru deținuții care se liberează din penitenciar. Întâlnirea a fost organizată având în vedere dezvoltarea obiectivului specific 3 din Strategia Națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2012 – 2016, fiind o acțiune derulată în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, după cum ne-a transmis Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul activității ce vizează Elaborarea unei strategii de inserție socială pentru deținuții care se liberează, din proiectul „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de incluziune socială” – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este derulat în parteneriat de C.R.E.D. împreună cu ARPEGE – Action Reparatrice prestation et guidance educative, Asociația KELSEN, Penitenciarul Galați, Penitenciarul Ploiești, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Fundația de Îngrijiri Comunitare, Pour La Solidarite Belgia. Acesta vizează creșterea șanselor de inserție în comunitate și pe piața muncii a 4000 de deținuți din regiunile Sud Muntenia, București, Sud-Est, Centru, Nord-Vest. În cadrul proiectului sunt prevăzute cursuri de calificare CNFPA pentru deținuții din Penitenciarele Aiud și Târgu Mureș. Aceștia vor fi informați cu privire la găsirea unui loc de muncă, minorii și tinerii vor urma programul de conștientizare al efectelor delictelor asupra victimelor – Recto Verso, vor fi asistați în realizarea unui plan de reinserție socială și vor fi consiliați social și psihologic în vederea pregătirii pentru liberare.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…