Reghin | IPS Irineu a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Înălțarea Domnului

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat în data de 24 septembrie 2017 Sfânta Liturghie în Biserica Înălțarea Domnului din Reghin. În cadrul slujbei, diaconul Silviu Jimborean a fost hirotonit preot. El va sluji la biserica parohiei Deleni.

Omilia rostită de IPS Irineu a avut ca temă purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de om. În cadrul predicii, ierarhul a subliniat că Hristos pe cel bolnav nu îl va lăsa niciodată în deznădejde, precizează site-ul oficial al Eparhiei.

Mântuitorul ne-a promis pe cel ce vine la Mine, Eu nu îl voi scoate afară” (Ioan 6, 37). Având o astfel de promisiune, se cuvine să înfruntăm cu bărbăție tulburările acestei vieți, convinși că prin Cruce ajungem totdeauna la biruință și la bucurie, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, ierarhul a mulțumit părintelui paroh Teodor Beldean pentru întreaga activitate desfășurată în calitatea sa de Protopop al Reghinului, timp de 30 de ani. Cu acest prilej, părintelui Teodor Beldean i-a fost acordat titlul de Cetățean de onoare al municipiului Reghin.

La rândul său, părintele Teodor Beldean a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 42 de ani de slujire a lui Dumnezeu și a oamenilor.

Noul protopop al Reghinului va fi părintele Valentin Vârva. Acesta, în cuvântul adresat celor prezenți, și-a exprimat gândurile cu privire la noua responsabilitate.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente