Regele Carol al II-lea va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai

Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în februarie 2003 din Portugalia, vor fi așezate alături de cele ale fiului său, Regele Mihai, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 martie 2019, începând cu ora 12:00. Vor fi oficiate slujbe de pomenire atât în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, unde sunt înmormântaţi primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria şi Ferdinand cât și în noua necropolă Regală finalizată în 2016, când a murit Regina Ana.

„Este firesc ca un rege să îşi ducă somnul de veci în condiţii corespunzătoare cu rangul pe care l-a avut.  Alături de tatăl său, de mama sa şi de fiul său”, a declarat Arhiepiscopul Calinic al Argeșului pentru Antena 1.

Sicriul cu osemintele regelui Carol al II-lea se află de 16 ani într-o capelă în curtea mănăstirii Curtea de Argeş.

Regele Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, pe 4 aprilie 1953 şi este singurul Rege al României care a fost înhumat până acum în afara unei biserici. A avut parte de funeralii regale pentru că se înrudea cu regii Portugaliei şi abia în 2003 a fost repatriat în România.

În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele reginei Elena din Elveţia şi cele ale principelui Mircea de la capela Castelului Bran.

Foto credit: Basilica.ro / Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente