Reduceri la vol. „Brâncuşi – Sculptor creştin ortodox”, semnat de Patriarhul Daniel, disponibil în 7 limbi la Ed. Patriarhiei

Lucrarea „Brâncuşi – Sculptor creştin ortodox”, semnată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, şi publicată la Editura Trinitas, este disponibilă în magazinul online al Editurilor Patriarhiei Române în şapte limbi: engleză, franceză, greacă, italiană, română, rusă și spaniolă.

De Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, volumul poate fi achiziţionat cu o reducere de 20%, valabilă pentru toate ediţiile.

În Prefaţă, Patriarhul îl numeşte pe Constantin Brâncuşi „Părintele artei moderne”.

Patriarhul a semnalat că deşi artistul a plecat din ţara sa natală, „a purtat-o permanent în sufletul său prin credinţa și prin tradiţia poporului său, asumate într-o formă creatoare reflectată artistic”.

„Fiind în același timp român tradiţional și artist modern universal, Constantin Brâncuși nu s-a înstrăinat de propria identitate când se al a printre străini, deoarece a căutat esenţa lucrurilor dincolo de aparenţe efemere și a descoperit spaţiul spiritual al libertăţii creatoare în interiorul oricărui spaţiu geografic”.

„A descoperit luminile vieţii eterne dincolo de orice semn al morţii din lumea materială trecătoare. A unit credinţa cu arta, naţionalul cu universalul și efemerul cu eternul. De aceea, Coloana fără sfârșit a operei sale este și Coloana nemuririi sale!”.

Ediţia în limba română, în format electronic, poate fi descărcată gratuit aici.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente