Recunoaștere pentru elevii merituoși

În sala de festivități a Centrului eparhial din Timișoara a avut loc joi, 13 martie 2014, premierea elevilor participanți la faza județeană a olimpiadei de religie. Aceștia au primit daruri și diplome din partea Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează Ziarul Lumina.

Alături de elevii finaliști și profesorii lor coordonatori, au fost prezenți la eveniment și pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei, și prof. Daniela Buzatu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Aceștia au înmânat participanților la olimpiadă diplome și daruri constând în cărți de rugăciune și volume cu scrieri duhovnicești, dar și iconițe.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, ne-am întâlnit cu elevii care au participat la olimpiada de religie, etapa județeană, cei care au obținut rezultatele cele mai bune, iar într-un cadru festiv au fost premiați, dăruindu-le icoane, diplome și cărți. Cu acest prilej, au fost premiați și elevii finaliști de la confesiunea romano-catolică. Este un moment deosebit, întrucât, la o distanță de două săptămâni de la momentul desfășurării competiției, ne-am gândit să-i apreciem, să-i stimulăm și în același timp să le oferim recunoștința și binecuvântarea ierarhilor noștri. De asemenea, dorim să-i felicităm pe profesorii de religie care i-au pregătit și îndrumat în vederea participării la această competiție școlară”, a declarat pr. Sorin Lungoci.

În finalul evenimentului, elevii care au obținut locul I la faza județeană și care vor reprezenta județul Timiș la faza națională a olimpiadei s-au întâlnit cu Preasfințitul Paisie Lugojeanul, care i-a felicitat și le-a oferit sfaturi pentru a fi încrezători în participarea lor la acest concurs, dar și îndemnul de a continua pe mai departe studiului teologic, indiferent de rezultatele obținute. Etapa județeană a olimpiadei de religie la nivelul Arhiepiscopiei Timișoarei a avut loc în data de 1 martie și a întrunit peste 150 de elevi de la clasele VII-XII. Aceasta s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” din Timișoara, cu sprijinul profesoarei Gica Dumitru, directoarea unității de învățământ. „Ne-am bucurat să premiem elevii participanți la faza județeană a olimpiadei de religie, elevi care ne vor reprezenta cu cinste la faza națională ce va avea loc la Slatina, județul Olt, în luna aprilie. Apreciem participarea numeroasă și interesul deosebit acordat acestei competiții și avem încredere că vom fi reprezentați cu succes, la fel ca în anii precedenți. Remarcăm și de această dată interesul sporit al elevilor și profesorilor de la școlile din județul nostru pentru această competiție, dar și pentru tot ceea ce înseamnă activitățile desfășurate în cadrul orelor de religie”, a precizat prof. Daniela Buzatu.

Elevii care vor obține rezultate deosebite la olimpiada națională vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate la Centrul eparhial din Timișoara. În anii precedenți, prin purtarea de grijă a Arhiepiscopiei Timișoarei, mai mulți olimpici au avut ocazia să participe la un pelerinaj la Locurile Sfinte din Ierusalim, organizat de Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente