Rectorul UPB despre Patriarhul Daniel: O personalitate care ţine credinţa pe un făgaş normal într-o perioadă în care este evidentă lupta împotriva Bisericii

Pe lângă mesajul oficial, Mihnea Costoiu i-a adresat luni Patriarhului Daniel câteva „cuvinte din suflet” cu prilejul aniversării a 12 ani la conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) a vorbit despre buna colaborare cu Patriarhul Daniel încă din perioada când era Mitropolit al Moldovei.

Mihnea Costoiu i-a adrest mulţumiri şi în calitate de senator al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport „pentru faptul că în această perioadă în care lupta cu Biserica este evidentă există o personalitate care reuşeşte să ţină credinţa (…) pe un făgaş normal şi să poată să ţină în sufletul acestui popor ceea ce este mai de preţ”.

„Este lucrul pentru care vă mulţumim în primul şi în primul rând”, a subliniat Mihnea Costoiu.

Rectorul Universităţii Politehnica a adăugat că există o mare responsabilitate pe umerii Patriarhului Daniel şi pe cei ai sinodalilor mai ales în „această perioadă în care lucrurile nu sunt întotdeauna la fel de bine aşezate”.

„Vă doresc ca ceea ce aţi reuşit să rânduiţi să dezvoltaţi şi mai mult. Aşa cum vă spune numele Dumnezeu este cel ce judecă, Preafericirea voastră să fiţi cel care ne păstoreşte întru mulţi ani”.

Cuvintele au fost rostite luni, în sala Europa Chirstiana  – Palatul Patriarhiei, cu prilejul ceremoniei festive la împlinirea a 12 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Dragostea tinerilor vindecă vârstnicii: Adriana Căruntu pledează pentru a educa tinerii să fie solidari cu bătrânii

„Dragostea tinerilor vindecă vârstnicii, ameliorează durerea, suferința, poate depăși orice bariere”, a spus Adriana Căruntu, Managerul Fundației Bucuria Ajutorului și coordonatoarea Centrului de Îngrijiri Paliative al Arhiepiscopiei Bucureștilor, într-o conferință online găzduită pe pagina de…