Recomandările PS Sofian: Meditaţi la singurătatea Mântuitorului în faţa pătimirilor. Fiţi alături de păstorii voştri!

Episcopul vicar Sofian Brașoveanul face câteva recomandări clericilor și credincioșilor din Germania cu privire la perioada deosebit de intensă din punct de vedere spiritual care, din motive de solidaritate în fața pericolului de îmbolnăvire, va fi petrecută în izolare.

„Va trebui acum să ne organizăm în alt mod, pentru a nu încălca restricţiile impuse care, nădăjduim, vor da şi roadele aşteptate, pentru a ne aduce propria contribuţie la binele general”.

PS Sofian Brașoveanul spune că slujbele din perioada următoare vor fi oficiate fără prezența credincioșilor, iar spovedaniile și botezurile, sfinţirile de case, toate întâlnirile care presupun apropierea fizică, se amână.

„În aceste condiţii, iubiţi credincioşi, vă îndemn să fiţi alături de păstorii voştri de la parohii; nu le cereţi să forţeze legea şi fiţi solidari unii cu alţii. Ajutaţi-i să poată fi disponibil pentru oamenii aflaţi în situaţii grele, excepţionale. Ocrotiţi-vă şi ajutaţi-vă reciproc”.

„În Săptămâna Mare vă îndemn să meditaţi mai mult la singurătatea Mântuitorului Iisus Hristos în faţa pătimirilor şi morţii Sale, asumate din iubire pentru noi toţi”.

„La Praznicul Învierii gândiţi-vă la cum au stat Ucenicii Mântuitorului în faţa Învierii: mai întâi cu spaima morţii, într-o situaţie disperată; apoi, cu teamă, cu neîncredere, cu îndoială şi, încet-încet, cu tot mai multă încredinţare şi speranţă. Până când Hristos cel înviat a venit la ei şi le-a zis: «Nu vă temeţi!», «Pace vouă!», «Bucuraţi-vă!»”.

Preoților, ierarhul le recomandă să pună în atenţia credincioşilor locurile din Sf. Scriptură, în special din Noul Testament, referitoare la momentele istoriei mântuirii pe care le vom comemora curând, pe care să le citească.

„De asemenea, mijlociţi-le texte de slujbă destinate acestei perioade, astfel încât, înţelegând cu toţii, cât mai profund, evenimentul şi mesajul Învierii Domnului, să ne raportăm viaţa cu adevărat la Învierea lui Hristos şi la învierea noastră a tuturor”.

„După încetarea pandemiei, vom sărbători împreună la Sf. Liturghie şi Paştile bucuriei. Până atunci, vă doresc tuturor răbdare, sănătate, pace, încredere şi nădejde în Hristos Cel înviat! Sus inimile!”, transmite Preasfinția Sa.

Vezi mesajul integral pe site-ul oficial al Centrului Bisericesc din München.

Sursă foto: Facebook / Episcop Sofian Brașoveanul

Comentarii Facebook


Știri recente