Recomandările Pr. Necula pentru post: nădejde, conştiinţă şi o inimă care bate pentru mântuire

Cu prilejul începerii Postului Sfintelor Paști, Pr. Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, a făcut mai multe recomandări pentru credincioșii care doresc să împlinească așa cum se cuvine „urcușul spre înviere”.

„Nădejde, conştiinţă şi o inimă care bate pentru mântuire”, recomandă părintele, dar nu fără Mântuitorul. „Nu e greu, e imposibil fără Hristos”, a atras atenția preacucernicia sa.

În declarațiile făcute pentru Agerpes, Pr. Necula a subliniat faptul că „oricât ar fi de puţin efortul nostru, el este luat în seamă de Hristos, bucurosul nostru Dumnezeu”.

Pe lângă recomandările făcute, părintele profesor a evidențiat faptul că „postirea refuză norma, pentru că dovedeşte libertatea de a împlini articularea noastră în Trupul cel tainic al Mântuitorului, care este Biserica”.

Pr. Necula a spus că cel mai important exercițiu legat de postire este asumarea omeniei:

„Să ne dăm seama dacă suntem ok ca oameni, pentru că Postul cel Mare are şi sensul acesta de a ne asuma omenia. La vremea de acum a dezbinării generalizate, cred că acest exerciţiu al reînomenirii noastre devine extrem de important. Fundamental.”

Părintele a evidențiat, de asemenea, și faptul că „împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului este punctul culminant al postirii”, pentru că „a te împărtăşi cu Hristos înseamnă a fi părtaş Învierii”.

Foto: Constantin Necula / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente