Recomandările Pr. Necula pentru post: nădejde, conştiinţă şi o inimă care bate pentru mântuire

Cu prilejul începerii Postului Sfintelor Paști, Pr. Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, a făcut mai multe recomandări pentru credincioșii care doresc să împlinească așa cum se cuvine „urcușul spre înviere”.

„Nădejde, conştiinţă şi o inimă care bate pentru mântuire”, recomandă părintele, dar nu fără Mântuitorul. „Nu e greu, e imposibil fără Hristos”, a atras atenția preacucernicia sa.

În declarațiile făcute pentru Agerpes, Pr. Necula a subliniat faptul că „oricât ar fi de puţin efortul nostru, el este luat în seamă de Hristos, bucurosul nostru Dumnezeu”.

Pe lângă recomandările făcute, părintele profesor a evidențiat faptul că „postirea refuză norma, pentru că dovedeşte libertatea de a împlini articularea noastră în Trupul cel tainic al Mântuitorului, care este Biserica”.

Pr. Necula a spus că cel mai important exercițiu legat de postire este asumarea omeniei:

„Să ne dăm seama dacă suntem ok ca oameni, pentru că Postul cel Mare are şi sensul acesta de a ne asuma omenia. La vremea de acum a dezbinării generalizate, cred că acest exerciţiu al reînomenirii noastre devine extrem de important. Fundamental.”

Părintele a evidențiat, de asemenea, și faptul că „împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului este punctul culminant al postirii”, pentru că „a te împărtăşi cu Hristos înseamnă a fi părtaş Învierii”.

Foto: Constantin Necula / Facebook

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…