Recital de poezie eminesciană, la Cluj

Actorul Dorel Vișan a susținut marți, 21 ianuarie 2014, de la ora 18, la sediul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, o conferință și un recital de poezie sub genericul „Mihai Eminescu – Om, Geniu și Sfânt”.

La evenimentul cultural artistic a participat, din partea Arhiepiscopiei Clujului, Preasfințitul Vasile Someșanul, însoțit de consilierul cultural, Pr. Bogdan Ivanov, potrivit Radio Renașterea. Au fost prezenți la manifestare și numeroși oameni de cultură clujeni, academicieni, medici și profesori. În cadrul evenimentului actorul Dorel Vișan a vorbit despre reconsiderarea și valorificarea operei eminesciene în contextul social și istoric actual. Prin diferite poezii din opera marelui poet, actorul a ilustrat geniul eminescian, calitățile sale umane și dimensiunea sa spirituală.

La finalul evenimentului Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul i-a înmânat actorului Dorel Vișan o diplomă și medalia omagială „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Medalia a fost oferită de Patriarhia Română, prin Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, cu ocazia Anului omagial dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de la Mediolan.

Manifestarea omagială dedicată poetului, jurnalistului și prozatorului Mihai Eminescu fost înscrisă în calendarul Fundației Culturale CARPATICA și a fost organizată în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente