Recepție cu prilejul Zilei Naționale a României la Oslo, Norvegia

Ieri, 2 decembrie a.c., Preasfințitul Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, a participat la sediul Ambasadei României din Oslo, la recepția oferită de Excelența Sa Domnul Ambasador Cristian Istrate cu prilejul Zilei Naționale a României. Preasfinția Sa s-a întâlnit cu membri ai corpului diplomatic, oameni de cultură și numeroși români veniți pentru acest eveniment din întreaga Norvegie.

Tot în cursul zilei de ieri, Preasfințitul Părinte Macarie împreună cu Excelența Sa Domnul Ambasador Cristian Istrate au avut o întrevedere cu o comisie formată din consilieri ai Primăriei din Oslo, în vederea concretizării demersurilor începute pentru concesionarea unui teren, pe care să se construiască o biserică de lemn pentru comunitatea ortodoxă română din Oslo.

În discuțiile purtate, s-a amintit și de proiectele inițiate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și Excelența Sa Domnul Oystein Hovdkinn, Ambasadorul Norvegiei în România și Republica Moldova, cu prilejul vizitei sale de prezentare din 26 noiembrie 2008, la Reședința Patriarhală din București, privind promovarea bisericilor de lemn, specifice nordului României, în Norvegia.

(Sursa: Parohia Ortodoxă Română, Oslo)

Comentarii Facebook


Știri recente