Recensământ 2022: Reprezentanții cultelor au participat la un webinar organizat de Institutul Național de Statistică

Reprezentanții cultelor religioase și ai minorităților naționale au participat săptămâna trecută la un webinar cu tema Recensământului Populației și Locuințelor, organizat de Institutul Național de Statistică (INS).

În cadrul webinarului, prof. univ. dr. Tudorel Andrei, președintele INS, a prezentat calendarul și elementele de noutate ale Recensământului Populației și Locuințelor: digitalizarea integrală, posibilitatea de autorecenzare online ș.a.. Cătălin Raiu, director de comunicare INS, a subliniat importanța recensământului pentru cultele religioase și minoritățile naționale și le-a prezentat participanților site-ul recensamantromania.ro.

La webinarul de joi, 3 februarie, au fost reprezentate: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Biserica Greco-Catolică, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Cultul Creștin Baptist, Biserica Creștină după Evanghelie, Biserica Reformată din România și Biserica Evanghelică C.A din România.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Pr. Ionuț Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Din partea organizațiilor minorităților naționale au participat reprezentanți din partea Asociației Italienilor din România, Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Forumului Democrat al Germanilor din România, Uniunea Elenă din România și Uniunea Polonezilor din România. De asemenea, au participat reprezentanți din partea Asociației Analiștilor în Politici Publice, ai Laboratorului de Religie și Societate și Instiututului de Sociologie și ai presei confesionale.

Webinarul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.


Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor a început marţi, 1 februarie 2022 cu preluarea datelor din surse administrative. Din 14 martie până pe 15 mai va fi făcută autorecenzarea. Prelucrarea datelor se va finaliza în octombrie 2023.

Sursă foto reprezentativă: Pittsford Schools

Urmărește-ne pe Facebook: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente