„Raze de lumină și har din inima mea către inima ta”

În ziua de 10 decembrie 2013, la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” din Iași a avut loc cea de-a II-a ediție a concursului școlar județean de creație religioasă „Raze de lumină și har din inima mea către inima ta”, informează „Ziarul Lumina”. Manifestarea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, prin a cărui grijă elevii participanți au primit diplome de merit, cărți, rechizite, dulciuri și icoane.

Concursul „Raze de lumină și har din inima mea către inima ta” – ediția a II-a a fost coordonat de profesorii de religie Cristina Popa și pr. George – Alexandru Lupu, ambii cu o experiență de peste zece ani în educarea moral-creștină a elevilor din învățământul special, iar organizarea a aparținut conducerii Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu” din Iași, prin persoana domnului director Sorin Dănilă. Participanții au fost 70 de elevi cu nevoi speciale de la mai multe școli din județul Iași, care au susținut manifestări artistice la cele patru secțiuni de creație ale concursului: recitare de rugăciuni și poezii religioase, muzică religioasă, teatru școlar și dansuri populare românești. La final, toți participanții au primit cărți cu povestiri și învățături ortodoxe, icoane, rechizite, cărți de colorat și dulciuri, datorită sprijinului acordat din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cât și din partea Editurii ortodoxe „Sfântul Mina” din Iași.

„Concursul s-a născut din dorința de a descoperi și valoriza potențialul artistic al elevilor din învățământul special și din școlile integratoare, în scopul promovării valorilor moral-creștine, necesare formării depline a personalității tinerei generații. Obiectivele proiectului, susținut și derulat de o echipă interdisciplinară formată din profesori de religie, preoți, profesori de educație muzicală, de educație plastică și profesori de psihopedagogie specială, au fost următoarele: stimularea potențialului artistic al elevilor cu cerințe educative speciale, stimularea interesului elevilor pentru autocunoaștere și cunoaștere interpersonală, exersarea abilităților de socializare și integrare în medii și contexte educaționale noi, optimizarea imaginii și stimei de sine a elevilor cu cerințe educative speciale și familiarizarea elevilor cu nevoi speciale cu valorile și comportamentele moral-creștine. Sub frumoasa îndrumare a cadrelor didactice, copiii implicați în concurs au exprimat prin cânt, rugăciune, teatru școlar și prin dansul tradițional românesc faptul că darurile Duhului Sfânt se revarsă ca un noian luminos de iubire și talent, împărtășit celorlalți în numeroase nuanțe și lucrări. Pe această cale doresc să aduc la final mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, părintelui consilier Hrisostom Rădășanu, conducerii școlii noastre, Editurii „Sf. Mina”, dar și părintelui profesor Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, care ne-a încurajat permanent în demersul nostru educațional și prin a cărui grijă proiectul a fost avizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost cuprins în calendarul activităților educative județene 2014, poziția 235, domeniul educației pentru valori”, a declarat Cristina Popa, profesor de religie la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”.

Comentarii Facebook


Știri recente